top of page
  • Writer's picturePirita Virtanen

Suositus Elteliltä

Päivitetty: 26. lokak. 2021

"Eltel sovitteli Piritan kanssa kansainvälisen erimielisyyden ja on erittäin tyytyväinen saamaansa sovittelukokemukseen.

Erimielisyys oli osapuolten välillä kärjistynyt ja suurin haaste oli saada vastapuoli suostumaan sovittelumenettelyyn. Pirita oli kehittänyt tavan, jolla ulkomaiset vastapuolet saa mukaan menettelyyn, ja hoidimmekin sovittelun ehdottamisvaiheesta lähtien yhteistyössä Piritan kanssa.


Erimielisyys soviteltiin lopulta Suomessa ja sovittelu kesti päivän. Pirita varasi omaa aikaansa valmistautumiseen viikon ja veti hienosti läpi myös osapuolten valmistautumisprosessin sovitteluun. Omaa aikaani valmistautumiseen kului lopulta noin 3 päivää.


Saimme näissä muutamassa päivässä jo vuoden jatkuneen asian päätökseen.


Sovittelun kustannukset olivat myös todella minimaaliset.


Arvostin Piritan soveltamassa menettelyssä myös sitä, että hän otti erimielisyyden juridiikan ja todistusaineiston kokonaisvaltaisesti haltuun, ja haastoi omia näkemyksiäni objektiivisena kolmantena osapuolena. Tällöin minullekin syntyi realistisempi kuva tapauksesta ja siitä eurohaarukasta, jossa asia olisi Eltelin kannalta järkevää sopia.


Vastaisuudessa käytän sovittelua aikaisessa vaiheessa ja pyrin välttämään neuvottelujen pitkittymisen. Näin säästän omaa aikaani ja mahdollistan myös Eltelille paremman lopputuloksen neuvottelemisen, kun vastapuolikin pakotetaan ottamaan oman tapauksensa riskit tosissaan.

Huomioin myös, että Piritan soveltama menettely eroaa muusta Suomessa ja Euroopassa tunnetusta sovittelusta. Sovittelu on terminä harhaanjohtava, koska sen alle mahtuu monenlaista toimintaa.


Eltel suosittelee lämpimästi Piritan soveltamaa yhdysvaltalaista sovittelua muillekin yrityksille."


Kare Hyvärinen

Legal Manager Finland, Eltel Networks


364 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Σχόλια


Ο σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.
bottom of page