top of page


DANIEL WEINSTEIN

Hon. Daniel Weinstein on Yhdysvaltojen johtava sovittelija ja yksi kansainvälisesti tunnetuimmista sovittelijosta. Hän sovittelee taloudelliselta intressiltään suuria, monimutkaisia ja usein useamman osapuolen välisiä kaupallisia ja poliittisia erimielisyyksiä.

Weinstein on Yhdysvaltojen entinen Bosnian lähettiläs, jonka tehtävänä oli tällöin huolehtia siitä, että 14 miljardin varat jaetaan alueen muslimien, kroatialaisten ja serbien välillä.

 

Weinstein on sovitellut jotain kaikista suurimmista ja hankalimmista rahoitus- ja ipr-erimielisyyksistä sekä ympäristöä koskevista erimielisyyksistä viimeisen kahden vuosikymmenen aikana - mukaan lukein ne, joissa osapuolina on ollut instituutioita kuten Goldman Sachs, kansainvälisiä yhtiöitä kuten Swiss Re, valtioita sekä tunnettuja julkisuuden henkilöjä.

Weinstein on yksi JAMS:in perustajista. JAMS on globaalisti suurin yritys, joka tarjoaa sovittelua kaupallisiin riitoihin. Weinstein on saanut "International Advocate for Peace" -palkinnon, jonka aikaisempia saajia ovat presidentit Jimmy Carter ja Bill Clinton, suurlähettiläs Richard Holbrooke ja Nobelin rauhanpalkinnon voittaja piispa Desmond Tutu. Weinstein on valmistunut Harvard Law Schoolista.

Weinstein on sovitellut menestyksekkäästi esimerkiksi seuraavat monimutkaiset kansainväliset erimielisyydet:

 • Monikansallisista rahoitusalan erimielisyyksistä

  • Sovitellut useita merkittäviä laina- ja konkurssierimielisyyksiä, jotka johtuivat markkinoiden romahtamisesta ja joissa mukana oli muun muassa Goldman Sachs, JP Morgan, Bear Stearns, Prudential, Lehman Brothers, Adelphia, and Qwest.

  • Sovitellut useita kansainvälisiä erimielisyyksiä, joissa on ollut mukana rahoitusalan toimijoita. Erimielisyyksiin kuuluu muun muassa: Swiss Converium case, Parmalat case ja Shinsei pankin taloudellinen katastrofi Tokiossa. Sovitellut myös Madoff- ja LIBOR-liitännäisiä erimielisyyksiä.

  • Sovitellut useita korkeaintressisiä jälleenvakuutusta koskevia erimielisyyksiä Amsterdamissa ja Englannissa 2006 vuodesta nykypäivään. Näissä ovat olleet mukana kaikki merkittävät kansainväliset vakuutusalan toimijat.

  • Sovitellut useita arvopaperimarkkinapetoksista johtuvia vahingonkorvausvaatimuksia.

  • Sovitellut erimielisyyksiä Volvolle, BMW:lle ja Porschelle.

  • Sovitellut suuria joukkokanteita ja rahoitusalan vaatimuksia, jotka johtuvat Adelphiasta, Qwestistä ja Enronista. 

  • Sovitellut veroparatiiseihin liittyviä erimielisyyksiä, joissa on ollut mukana muun muassa kansainväliset tilintarkastusyhtiöt Deloitte ja KPMG.

 • Kansainvälisiä arvopaperimarkkina erimielisyyksiä: Sovitellut useita korkean profiilin kansainvälisiä erimielisyyksiä, joissa on ollut mukana Madoff-liitännäisiä toimijoita, Motorola, United Health ja Marsh. Sovitellut myös johdannaisiin liittyviä erimielisyyksiä.

 • Kansainvälisiä IPR-erimielisyyksiä: Sovitellut erimielisyyksiä kaikilla IPR:ien osa-alueilla. 

 • Viihde- ja urheilualan erimielisyyksiä: Sovitellut esimerkiksi tapauksen Rosa Parks v. the OutKast ja useita erimielisyyksiä, jossa mukana on ollut muun muassa Tom Cruise, John Travolta, Penelope Cruz, Uma Thurman, Robin Williams, Jack Nicholson, Marlon Brando ja Sharon Stone, useimmat levy-yhtiöt ja useita tunnettuja bändejä kuten Guns N’ Roses, The Eagles, Bob Marleyn perhe, Mariah Carey ja viulunsoittaja Itzak Perlman, korkeantason nyrkkeilijöitä kuten Oscar De La Hoya ja Manny Pacquiao sekä toimijoita NBA:sta and NCAA:sta

 • Kansainvälisiä kilpailuoikeudellisia vahingonkorvauksia.

 • Kansainvälisiä ympäristöerimielisyyksiä: Lukuisia ympäristöön liittyviä erimielisyyksiä, kuten ennakkotapaus Amazonin sademetsässä asuvan perulaisen alkuperäisheimon ja öljy-yhtiön välillä sekä useita kaivosyhtiöiden erimielisyyksiä.

 • Muita monimutkaisia asioita: Paceco Corp. v. City of Long Beach oikeudenkäynti; Atascaderon kaupunki v. Merrill Lynch, Orange Countyn konkurssitapaus; Stull v. Bank of America ja 80 kuolemantapausta, jotka johtuivat Alaska Airlinesin lentoturmasta.

bottom of page