top of page
  • Writer's picturePirita Virtanen

Suositus Helsingin kaupungilta

"Johdan Helsingin kaupungin aluerakentamista ja katson sovittelua johtamisen näkökulmasta.

Osallistuin Piritan sovittelemaan erimielisyyden ratkaisuun, jossa erimielisyydessä oli neljä osapuolta ja sovittelupäivässä paikalla 17 henkilöä. Saimme tästä huolimatta asian päätökseen päivän sovittelussa, jota edelsi sovittelun osalta lyhyt valmistautumisprosessi.

Päällimmäisenä mieleeni jäi juuri sovittelun nopeus. Liikkeenjohdon näkökulmasta on tärkeää, että resurssit käytetään tehokkaasti ja tämä korostuu pienissä organisaatioissa. Riitely vie aikaa tuottavalta tekemiseltä. Ajattelenkin, että neuvotteluprosessiin sitoutetut organisaation voimavarat ja suuret asianajokulut voidaan pitkälti välttää käyttämällä sovittelua.


Riitely ei ole ylipäätään yhdenkään yrityksen operatiivisen toiminnan ytimessä. Riitelyyn käytettävillä organisaation resursseilla on hintansa. Uskon, että käyttämällä sovittelua aikaisessa vaiheessa kaikkien organisaatioiden resurssit voitaisiin käyttää oikeaan tarkoitukseen eli organisaation liiketoiminnan edistämiseen.


Pidin sovittelussa myös siitä, että osapuolet neuvottelivat itse lopputuloksen. Ratkaisu ei siten tullut annettuna, vaan lopputulokseen pystyi vaikuttamaan.

Mikäli organisaatiollasi on orastava erimielisyys, suosittelen olemaan yhteydessä Piritaan aikaisessa vaiheessa. Tällä tavalla vältät pitkät ja kalliit neuvotteluprosessit, ja saat käytettyä organisaatiosi resurssit tuottavaan tarkoitukseen."


Outi Säntti

Yksikön päällikkö, Helsingin kaupunki


433 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page